office ban architecture+urbanism, "one man’s business" je suvremeni europski multidisciplinarni network biro, režiser i centralni nosač u procesu projektiranja I izvedbe arhitektonskih I urbanističkih projekata.

 

Težišna tocka u našem radu je postizanje maksimalno mogućeg rezultata u svakom aspektu. Smatramo da je polazna točka za ostvarivanje toga razumijeti što klijent želi, otkriti u zadaći ono što na prvi pogled nije vidljivo, skrivenu poruku.  To je moguće postići samo uz temeljan razgovor tijekom polazne projektne faze. Klijent koji je dobro upućen i inspiriran u toj fazi je garancija za uspješan tijek procesa.

 

office ban architecture+urbanism će vas nakon toga zasigurno pozitivno iznenaditi sa neočekivanim  rješenjima i otvoriti vam nove mogućnosti za vaš projekt. Nadalje ćemo pokazati i dokazati da dobra arhitektura ne mora uvijek biti i skupa arhitektura. Uz pomoć raspoložive BIM (building information modelling systems) tehnologije, u suradnji sa našim partnerima smo u mogućnosti sa velikom sigurnosću u početnoj fazi projekta predvidjeti troškove projekta, potencijalne  i time otkloniti moguća neugodna iznenađenja u kasnijim fazama.

 

Bezvremenska arhitektura je za nas prvi korak ka sustainable design-u i način da se smanji negativaan utjecaj gradnje na prirodni okoliš. Ne vjerujemo da građevine moraju imati samo jednu namjenu tijekom cijeloga svoga trajanja. Cilj nam je u projekt ugraditi fleksibilnost konstrukcije koja će omogućiti relativno jednostavnu buduću transformaciju na novu namjenu ako se za tim ukaže potreba.

 

Nadalje smatramo da je svaka arhitektonska zadaća neodvojivo povezana sa prethodećom urbanističkom analizom i da bez te analize uspjeh nije garantiran. Stoga posmatramo svaki objekt kao neodvojiv, integralni dio okoliša u kojem ce biti izgrađen.

 

Za uspješnu razradu svakog tipa projekta se oslanjamo na nasu mrežu savjetnika i spesijalista u svim disciplinama koje su potrebne tijekom procesa. Naši partneri u poslovanju su renomirani biroi ili savjetnici sa dugogodišnjim iskustvom u radu i mnogobrojnim izvedenim projektima u Nizozemskoj kao i širom svijeta. To je naša garancija za uspjeh projekta. office ban architecture+urbanism kreira po potrebi zadaće efikasan tim koji je u potpunosti prilagođen projektu. Time ispunjavmo svoju ulogu režisera čija osnovna zadaća je da sve stranke u procesu dosljedno prate odabrani scenarij.